Home Bone/Babysitteri||inscrie-te acum! Avantajele calificarii in ocupatia de bona/babysitter

Meseria de bona este una dificila, deoarece parintii nu se asteapta doar la simpla supraveghere a copiilor, ci cauta pe cineva care sa ii ajute la cresterea si ingrijirea lor. Pentru a putea oferi servicii de calitate, trebuie sa va dezvoltati abilitati si sa detineti cunostinte despre:
comunicarea eficienta cu familia,
dezvoltarea fizica a copilului,
gandirea, emotiile si comportamentul copilului, cu accent pe disciplinarea pozitiva, socializare, sexualitate, joc, adaptarea la gradinita si scoala, planificarea activitatii zilnice etc.
Aceste cunostinte si abilitati sunt greu de obtinut in afara unui mediu de formare.

Citeşte mai mult...

O treime din zi sau chiar mai mult de atat, bona/babysitterul locuieste in casa familiei careia ii ingrijeste unul sau mai multi copii. Se imprieteneste cu copilul, cu parintii acestuia, cu bunicii si, la un moment dat, granita intre relatia de prietenie si cea de munca se poate atenua. Sau, din contra, relatiile se pot deteriora si pot pune in pericol nu doar atmosfera din familie, ci pot avea urmari asupra dezvoltarii echilibrate a copilului/copiilor.
Un contract de munca al bonei/babysitterului, insotit de o fisa a postului atent intocmita, poate ajuta la prevenirea abuzurilor de ambele parti. Este doar unul dintre motivele pentru care este bine ca familiile sa angajeze bone/babysitteri cu contract de munca.
Contractul cu bona/babysitterul poate fi Contract individual de munc? sau Contract prest?ri servicii n cazul n care bona/babysitterul este PFA.

Avantaje pentru bona/babysitter:

Citeşte mai mult...