Home Despre ANBBPR||afla cine suntem Istoric

ASOCIATIA NATIONALA A BONELOR SI BABY-SITTERS PROFESIONISTE DIN ROMANIA (ANBBPR) a fost infiintata pentru a contribui la crearea unui sistem profesionalizat de ingrijire a copiilor la domiciliu, pe timpul zilei. Lansarea oficiala ANBBPR a avut loc in cadrul unei conferintei de presa organizata de Fundatia Romanian Angel Appeal in data de 29 mai 2013.

Asociatia se doreste a fi un for profesional pentru toate persoanele calificate in meseria de babysitter care doresc sa devina mai mult decat un simplu angajat, care vor sa fie parte a familiei in care lucreaza, un model pentru copil si o persoana de incredere pentru parinti.

Ideea infiintarii Asociatiei Nationale a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania a aparut in 2009, pe fondul tot mai numeroaselor stiri legate de insuficienta locurilor in crese si gradinite sau de abuzuri ale bonelor fata de copiii pe care ii aveau in grija. Asociatia a devenit realitate in cadrul proiectului „Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter", sustinut de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Fundatia Romanian Angel Appeal a gandit si pus in practica aceasta initiativa in perioada 2010 – 2013, avand ca beneficiari principali proaspetele absolvente ale Scolii Bonelor, primul proiect national de formare acreditata in ocupatia de babysitter din Romania. Calificarea oferita in acest proiect este recunoscuta in Romania si in tarile Uniunii Europene.