Home Despre ANBBPR||afla cine suntem Obiective

Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania (ANBBPR) se infiinteaza cu scopul de a profesionaliza domeniul ingrijirii la domiciliu a copiilor din Romania, prin sustinerea dezvoltarii abilitatilor profesionale ale personalului de ingrijire ?i prin sprijinirea activitatilor de educare a parintilor in selectarea ?i angajarea unei persoane calificate, pe intreg teritoriul Romaniei. De asemenea, Asociatia militeaza pentru respectarea drepturilor tuturor copiilor din Romania, acces la servicii de ingrijire de calitate la domiciliu, acces la joaca ?i invatatura ?i suport din partea familiei.

Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania este o institutie apolitica. Afilierea unui membru al asociatiei la un partid politic este o optiune strict personala ?i nu angajeaza cu nimic Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania.

Pentru a-?i realiza misiunea, Asociatia Nationala a Bonelor ?i Baby-sitters Profesioniste din Romania are urmatoarele obiective:

Sprijina parteneriatul intre membrii Asociatiei, in scopul stabilirii ?i mentinerii standardelor profesionale la nivel national.
Dezvolta activitati de suport, indrumare ?i formare continua pentru bonele ?i babysitters profesioniste din Romania, precum ?i standarde de calitate nationale in ingrijirea la domiciliu a copiilor.
Elaboreaza Codul deontologic al bonelor ?i babysitters profesioniste din Romania ?i dezvolta ghiduri de buna practica in domeniul ingrijirii ?i supravegherii copiilor la domiciliu pentru a fi utilizate la nivel national.
Acorda suport membrilor Asociatiei in atingerea standardelor profesionale prin invatare, informare ?i consiliere, participare la evenimente de profil, etc..
Ofera posibilitatea de a obtine reduceri la plata programelor de formare, precum ?i la inregistrarea la conferinte ?i la alte evenimente de profil.
Informeaza periodic membrii prin newsletter ?i forum de discutii.
Sprijina cre?terea gradului de apartenenta al membrilor Asociatiei la o comunitate profesionala, prin schimburi de experienta ?i imparta?irea ideilor.
Reprezinta membrii Asociatiei in relatie cu autoritatile din Romania ?i mass-media in scopul cre?terii gradului de reglementare ?i recunoa?tere a profesiei de bona/babysitter.
Colaboreaza cu autoritati ?i institutii centrale sau locale din Romania, organizatii nonguvernamentale, precum ?i cu organisme similare nationale sau internationale.
Promoveaza orice activitate cu impact pozitiv asupra scopului Asociatiei.