Home Despre ANBBPR||afla cine suntem Obiective

Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania (ANBBPR) se infiinteaza cu scopul de a profesionaliza domeniul ingrijirii la domiciliu a copiilor din Romania, prin sustinerea dezvoltarii abilitatilor profesionale ale personalului de ingrijire şi prin sprijinirea activitatilor de educare a parintilor in selectarea şi angajarea unei persoane calificate, pe intreg teritoriul Romaniei. De asemenea, Asociatia militeaza pentru respectarea drepturilor tuturor copiilor din Romania, acces la servicii de ingrijire de calitate la domiciliu, acces la joaca şi invatatura şi suport din partea familiei.

Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania este o institutie apolitica. Afilierea unui membru al asociatiei la un partid politic este o optiune strict personala şi nu angajeaza cu nimic Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania.

Pentru a-şi realiza misiunea, Asociatia Nationala a Bonelor şi Baby-sitters Profesioniste din Romania are urmatoarele obiective:

• Sprijina parteneriatul intre membrii Asociatiei, in scopul stabilirii şi mentinerii standardelor profesionale la nivel national.
• Dezvolta activitati de suport, indrumare şi formare continua pentru bonele şi babysitters profesioniste din Romania, precum şi standarde de calitate nationale in ingrijirea la domiciliu a copiilor.
• Elaboreaza Codul deontologic al bonelor şi babysitters profesioniste din Romania şi dezvolta ghiduri de buna practica in domeniul ingrijirii şi supravegherii copiilor la domiciliu pentru a fi utilizate la nivel national.
• Acorda suport membrilor Asociatiei in atingerea standardelor profesionale prin invatare, informare şi consiliere, participare la evenimente de profil, etc..
• Ofera posibilitatea de a obtine reduceri la plata programelor de formare, precum şi la inregistrarea la conferinte şi la alte evenimente de profil.
• Informeaza periodic membrii prin newsletter şi forum de discutii.
• Sprijina creşterea gradului de apartenenta al membrilor Asociatiei la o comunitate profesionala, prin schimburi de experienta şi impartaşirea ideilor.
• Reprezinta membrii Asociatiei in relatie cu autoritatile din Romania şi mass-media in scopul creşterii gradului de reglementare şi recunoaştere a profesiei de bona/babysitter.
• Colaboreaza cu autoritati şi institutii centrale sau locale din Romania, organizatii nonguvernamentale, precum şi cu organisme similare nationale sau internationale.
• Promoveaza orice activitate cu impact pozitiv asupra scopului Asociatiei.