Home Resurse||legislatie & info Stiri si informatii utile

Conferinta IMPREUNA PENTRU BINELE COPILULUI TAU
Bucuresti, 18 octombrie 2014

Vrem sa promovam calificarea bonelor si o relatie armonioasa bona-copil-parinte!
Pentru ca fiecare copil e diferit si are dreptul sa ii fie respectat si acceptat felul unic de a fi.
Pentru ca vrem ca parintii sa plece linistiti la serviciu, increzatori ca bona copilului lor le va continua munca de ingrijire si educare, cu implicare, empatie si interes real.
Si pentru ca orice femeie care practica activitatea de bona are nevoie ce competente specifice, obligatoriu necesare in relatia cu copilul, care sa-i fie utile si apreciate la justa valoare.

Conferinta "IMPREUNA PENTRU BINELE COPILULUI TAU" se va desfasura pe 18 octombrie 2014 la EuroHotel, Str. Gheorghe Polizu nr. 4, Sector 1, Bucuresti.

Trei psihologi specializati in parenting si 50 de parinti si bone vor intra intr-un dialog direct in care parintii vor afla cum sa aiba o relatie mai eficienta cu bona, iar bonele vor afla raspunsuri la intrebarile CAND, CUM si CE SA FACA in relatia cu copiii de care au grija.
Participarea este GRATUITA. Persoanele care doresc sa participe la eveniment se pot inscrie la Fundatia Romanian Angel Appeal, la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021-3236868.

Persoane de contact:

Conferinta este organizata de Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania (ANBBPR), cu sprijinul Fundatiei Romanian Angel Appeal (RAA) organizatie cu peste 20 de ani de activitate dedicata imbunatatirii vietii copiilor si tinerilor aflati la risc de excludere sociala.
In cadrul unui proiect mai amplu dedicat bonelor si relatiei bona-copil-parinte, Fundatia RAA a elaborat un proiect de Lege a bonelor (actualmente aprobat) si a calificat, in ocupatia de bona, peste 1200 de femei somere, printr-un program propriu de pregatire teoretica si practica de 360 de ore, acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Asociatia Nationala a Bonelor si Baby-sitters Profesioniste din Romania si-a propus crearea unui sistem profesionalizat de ingrijire a copiilor la domiciliu pe timpul zilei. Ne dorim atingerea acestui obiectiv prin promovarea dezvoltarii abilitatilor profesionale ale bonelor si prin sprijinirea activitatilor de informare a parintilor in selectarea si angajarea unei bone calificate.

Vino, pe 18 octombrie, la Conferinta IMPREUNA PENTRU BINELE COPILULUI TAU !
Evenimentul va fi inceputul schimbarii!

La data de 18 martie 2015 au intrat in vigoare prevederile Legii nr. 167/2014 privind exercitarea
profesiei de bona.

Astfel, exercitarea profesiei de bona se poate realiza conform urmatoarelor principii:
a) respectarea si promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului;
b) egalitatea sanselor si nediscriminarea;
c) primordialitatea responsabilitatii reprezentantului legal al copilului cu privire la respectarea si garantarea
drepturilor copilului;
d) asigurarea unei ingrijiri individualizate si personalizate pentru fiecare copil;
e) respectarea demnitatii copilului;
f) ascultarea opiniei copilului si luarea in considerare a acesteia, tinand cont de varsta si de gradul sau de
maturitate.

Bona are cel pu?in urm?toarele atribu?ii:
a) ingrijirea si supravegherea copilului;
b) hranirea copilului;
c) acordarea primului ajutor in caz de imbolnavire/accidentare a copilului;
d) informarea reprezentantului legal al copilului cu privire la evolutia acestuia, precum si informarea de
urgenta a angajatorului referitor la aparitia unor situatii deosebite cu privire la copil;
e) insotirea copilului la activitati recreative, culturale, artistice, sportive si scolare proprii varstei sau
sprijinirea acestuia pentru desfasurarea unor asemenea activitati, precum si realizarea de activitati de
educare si dezvoltare a deprinderilor de viata independenta;
f) alte atributii convenite prin contract.

Legea stabileste si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a fi bona,
respectiv... Citeste mai departe

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) aduce vesti excelente mamelor care au nevoie de bone bine pregatite, care pot oferi copiilor supraveghere si ingrijire de calitate. Un studiu efectuat, recent, la solicitarea RAA releva faptul ca 98% dintre parintii chestionati ar apela la serviciile unei bone calificate!

RAA vine in intampinarea acestei nevoi si promoveaza serviciile pe care le pot furniza cele 1300 de bone calificate, in toata tara, prin Scoala Bonelor, cel mai complex program pentru calificarea femeilor in ocupatia de babysitter.

Citeşte mai mult...