Home Resurse||legislatie & info Stiri si informatii utile Declaratie cu privire la incidentul din parcul herastrau

Asocia?ia Na?ional? a Bonelor ?i Babysitters Profesioniste din Romnia ?i exprim? regretul pentru incidentul petrecut n data de 15 iunie 2015, n parcul Herastrau din Bucuresti, cnd un bebelu? a c?zut n ap? dup? ce persoana care l supraveghea a sc?pat c?ruciorul n lac.

n acest sens, subliniem faptul c? Asocia?ia noastr? a militat ?i militeaz? pentru exercitarea acestei profesii de c?tre personal calificat prin cursuri de formare n ocupa?ia de bon?/ babysitters (cursuri cu perioade de pn? la 360 ore), aspect surprins ?i de Legea 167/2014 de exercitare a profesiei de bon?, la care Asocia?ia a participat activ n procesul legislativ. Preciz?m c? aceste cursuri, derulate ?i de c?tre Asocia?ie, con?in inclusiv module cu privire la: securizarea spa?iului si evitarea pericolelor, reguli privind transportul copiilor, acordarea primului ajutor de c?tre bone, n caz de accidente, metodologii de ac?iune n situa?ii de risc.

Sursa stire: http://observator.tv/social/bonele-angajate-la-negru-nu-pot-fi-trase-la-raspundere-154709.html

Mai mult, subliniem faptul c? Asocia?ia noastr? sus?ine desf??urarea profesiei de bon?/babysitter prin existen?a unui contract semnat ntre bone ?i p?rin?i, n care ambele p?r?i s? ?i stabileasc? foarte clar drepturile ?i obliga?iile, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Ne exprim?m ngrijorarea pentru aceste situa?ii ?i r?mnem n continuare n sprijinul persoanelor interesate de garantarea unui cadru sigur ?i profesionist n ingrijirea copilului la domiciliu pe timpul zilei.

Asocia?ia Na?ional? a Bonelor ?i Babysitters Profesioniste din Romnia
Bucure?ti, 16.06.2015