Home Resurse||legislatie & info Stiri si informatii utile Declaratie cu privire la incidentul din parcul herastrau

Asociația Națională a Bonelor și Babysitters Profesioniste din România își exprimă regretul pentru incidentul petrecut în data de 15 iunie 2015, în parcul Herastrau din Bucuresti, când un bebeluș a căzut în apă după ce persoana care îl supraveghea a scăpat căruciorul în lac.

În acest sens, subliniem faptul că Asociația noastră a militat și militează pentru exercitarea acestei profesii de către personal calificat prin cursuri de formare în ocupația de bonă/ babysitters (cursuri cu perioade de până la 360 ore), aspect surprins și de Legea 167/2014 de exercitare a profesiei de bonă, la care Asociația a participat activ în procesul legislativ. Precizăm că aceste cursuri, derulate și de către Asociație, conțin inclusiv module cu privire la: securizarea spațiului si evitarea pericolelor, reguli privind transportul copiilor, acordarea primului ajutor de către bone, în caz de accidente, metodologii de acțiune în situații de risc.

Sursa stire: http://observator.tv/social/bonele-angajate-la-negru-nu-pot-fi-trase-la-raspundere-154709.html

Mai mult, subliniem faptul că Asociația noastră susține desfășurarea profesiei de bonă/babysitter prin existența unui contract semnat între bone și părinți, în care ambele părți să își stabilească foarte clar drepturile și obligațiile, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Ne exprimăm îngrijorarea pentru aceste situații și rămânem în continuare în sprijinul persoanelor interesate de garantarea unui cadru sigur și profesionist în ingrijirea copilului la domiciliu pe timpul zilei.

Asociația Națională a Bonelor și Babysitters Profesioniste din România
București, 16.06.2015